Cornulete de post

de Poliana in Dulciuri, 24 Apr 2013 | 10838 vizualizari

 

Azi mancam de post...cornulete, dar sunt atat de bune, ca nu ar zice nimeni ca sunt de post, pe cuvant.

 

INGREDIENTE

  • Cornulete
  • 180 gr margarina/unt de cocos
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 ml lapte de soia/cocos
  • 12 gr drojdie proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500-550 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita pudra de portocale
  • Umplutura
  • 150 gr nuca macinata
  • 4 linguri cu varf gem de prune
  • 150-200 gr rahat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post:

Incalzim laptele de soia/cocos putin si adaugam zaharul vanilat si drojdia maruntita. Lasam sa stea timp de 10 minute. Margarina/untul de cocos moale o/il frecam bine cu zaharul pudra pana devine ca o crema. Punem faina, praful de sare, pudra de portocale si apoi turnam laptele cu drojdia. framantam un aluat elastic, omogen care sa nu fie lipicios. Dupa caz se mai poate adauga faina sau lapte de soia.

Lasam aluatul sa stea jumatate de ora la temperatura camerei, acoperit cu un prosop curat. Pentru umplutura e foarte simplu. Rahatul il taiem bastonase mici si subtiri, sau cubulete. Nuca macinata o amestecam cu gemul de prune pana cand obtinem o compozitie omogena.

Impartim aluatul in 6 parti egale. Fiecare bucata o intindem sub forma unui cerc, pe care il taiem in 8 triunghiuri. Punem umplutura la baza fiecarui triunghi, apoi incepem sa rulam pornind dinspre baza inspre varf. Asezam cornuletele in tava, lasand putin spatiu intre ele. Procedam la fel cu toate bucatile de aluat.

Preincalzim cuptorul la foc mediu. Cand este incins introducem tava cu cornuletele la cuptor si le coacem pentru aproximativ jumatate de ora. Le scoatem din cuptor, le mai lasam cateva minute in tava apoi le tavalim prin zahar pudra din abundenta. 

Le pastram intr-un vas inchis ermetic timp de cateva zile (cat rezista).

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert clatite de post